Pyszna zupa pomidorowa
Ta smaczna zupa pomidorowa ma łagodny słodko – kwaśny smak. Jest zdrowa i idealna na chłodne jesienne wieczory. Można ją zamrozić, więc możemy przygotować dużo wiecej pysznej zupy. Nowaty888 przedstawia przepis 😉
Składniki:
- 1 mała żółta cebula, pokrojona w kostkę,
- 2 pory (tylko białe i jasnozielone części), pokrojone w kostkę,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 400 gramów pomidorów pokrojonych w kostkę, bez soli,
- 2 szklanki młodych liści szpinaku,
- 400 gramów ciecierzycy,
- 1 burak, obrany i pokrojony w kostkę,
- 900 ml wody,
- 2 ząbki czosnku, mielone,
- sól i zmielony czarny pieprz do smaku.
Przygotowanie:
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym garnku na średnim ogniu. Gotujmy i mieszajmy żółtą cebulę, por, słodkie ziemniaki, buraki i czosnek w gorącym oleju, aż cebula stanie się przezroczysta, od 5 do 7 minut.
Do garnka dodajmy pomidory i wodę, szpinak i wszystko dokładnie wymieszajmy. Następnie doprawmy solą i pieprzem. Przykręćmy trochę kurek i gotujmy na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie – około 35 minut.
Mieszajmy zupę, aż będzie gładka. Dołóżmy fasolę garbanzo i dokładnie zamieszajmy. Gotujmy zupę przez kolejne 5 minut.
NoWaTy888,
Anna-Marie
Nikomu bardziej nie powinno zależeć na Twoim zdrowiu niż Tobie!
Materiały publikowane na blogu służą wyłącznie do celów informacyjnych. Nie mają na celu stawiania diagnozy i sugerowania najlepszych sposobów leczenia poszczególnych chorób – obowiązek ten należy do lekarzy.
Stan zdrowia pacjenta powinien być konsultowany na bieżąco z odpowiednimi specjalistami. Nie biorę odpowiedzialności za osoby, które samodzielnie próbują innych kuracji.
Osoby poniżej 18 roku życia powinny czytać bloga wyłącznie pod opieką dorosłych – zawarte w nim treści mogą w znaczący sposób wpłynąć na ich zdrowie i styl życia.